Fem titler og likevel ikke blant de store

Denne saken handler om dametennisNadia Petrova vant nylig tittelen i Stuttgart. Det var hennes femte turneringspokal i året.

Med en slik statistikk skulle en tro at Nadia Petrova var en av årets hotteste spillere, men det er hun ikke. Petrova gikk til French Open som en av favorittene, etter seieren i Berlin. Så ble hun skadet, og sommeren ble trist. Nå er alle sesongens Grand Slam-turneringer spilt, uten at Petrova har hatt sjanse på noen av dem.

Husker du Magnus Norman? Svensken vant fem titler i 1999, men det er ingen som husker Norman som en av det årets store spillere. Det var Agassi og Sampras, som vant to av tre Grand Slam-turneringer det året, og spilte flere klassiske oppgjør. (Så vidt jeg husker, kom ikke Norman en gang til ATP-sluttspillet.)

Kvantitet er ikke alt, heller ikke i tennis. Nye Grand Slam-sjanser for Petrova og alle andre spillere neste år.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar