Adelaide tester nytt format

Denne saken handler om herretennisDet nærmer seg ATP-sluttspillet, og for øyeblikket prøver spillerne i nederste del av topp 10 å klore seg til en plass.

Det spesielle med ATP-sluttspillet er at det begynner med gruppespill. Dermed er alle spillerne sikret tre kamper. Skulle en favoritt tape første kamp, er han ikke ute av turneringen. Pete Sampras vant for eksempel aldri et ATP-sluttspill uten å tape en kamp (han har fem titler).

Adelaide er en av oppvarmingsturneringene til Australian Open. Neste sesong prøver de seg også med et gruppespill først. Begrunnelsen er offisielt at spillerne skal få flere kamper til å forberede seg til Australian Open. En annen opplagt grunn er at arrangørene vil sikre seg at de beste spillerne ikke forsvinner med en gang. Ulempen med et slikt turneringsspill er at noen kamper kan bli meningsløse.

Det er bare å bli vant til gruppespillet, for ATP vil teste det ut på 13 turneringer neste år. Les mer på Yahoo.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar