Med følelsene utenpå drakten

Tennis på tv:
Justine Henin – Jelena Jankovic 4-6, 6-4, 6-0
Semifinale, US Open

Denne saken handler om US OpenJelena Jankovic hadde slått ut tre spillere som var seedet høyere enn henne, så jeg var spent på å endelig se henne i aksjon.

Hva kan jeg si? Jankovic er utradisjonell i stilen. Hun virker ganske treig, og kom ofte feil til ballen. I første sett var det likevel nok mot Henin. Jankovic overrasket Henin med angrep mot nettet. Ingen Rafter ved nettet, men det hindret i alle fall Henin i å få en skikkelig rytme i spillet.

Det minnet litt om Federer mot Nadal: Federer (Henin) med mest tennis i kroppen, men Nadal (Jankovic) som en ivrig og respektløs motstander. Da jeg forlot kampen hadde Jankovic et break i andre sett. Det var tydelig at hun gledet seg enormt over semifinaleplassen. Hver ballveksling ble etterfulgt av surt eller smilende fjes, alt etter hvordan duellen endte.

Henin på sin side var «all business». Knapt en reaksjon. I andre sett fikk hun Jankovic til å løpe mer, og retningsforandring er ikke Jankovic sin styrke. Jankovic hadde muligheten til 5-2 i andre sett, men klarte det ikke. Da var kreftene slutt for Jankovic.

Les Peter Bodos oppsummering av kampen. Bra mann, som alltid.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar