Spådommer: US Open, herreklassen

Denne saken handler om US OpenIngen skal si at amerikanerne er treige i avtrekkeren. Trekningen for US Open er allerede klar, lenge før den første ballen er servet på Flushing Meadows.

Sånn ser oppsettet ut:

1. seksjon:
Se opp for: Federer, Henman, Rusedski, Ferrero, Berdych, Tursunov, Blake.

Mange av sommerens formspillere er samlet her. Blake er farlig, det samme er Berdych. Jeg har mindre tro på Ferrero, som faktisk spilte finalen i Cincinnati nylig. Om det er tegn på en tilbakekomst til gammel form, tviler jeg sterkt på. Tursunov har spilt solid en stund nå, og har fått en fin trekning. Den mest imøtesette førsterunden blir uansett Henman-Rusedski. Tidligere ville dette vært et realt Battle of Britain, nå er det en nostalgisk kamp mellom to spillere som raskt nærmer seg pensjonen.

Til kvartfinale: Berdych og Federer

2. seksjon:
Se opp for: Nalbandian, Safin, Ginepri, Benneteau, Haas, Gonzalez, Murray, Davydenko.

Nederste del av denne seksjonen ser ut til å bli et oppgjør mellom Murray og Gonzalez, som kan møtes allerede i åttendelsfinalen. Jeg setter pengene på Gonzalez, som er i bedre fysisk form. Tommy Haas bør ha en god sjanse til å nå kvartfinalen i den andre halvdelen av denne seksjonen. Spillere som Nalbandian, Ginepri og Safin kan definitivt spille solid hardcourt-tennis. Problemet er bare at ingen av dem har gjort det på en stund.

Til kvartfinale: Haas og Gonzalez

3. seksjon:
Se opp for: Baghdatis, Pavel, Agassi, Verdasco, Roddick, Hewitt, Gasquet, Ljubicic.

Andrei Pavel kommer til å bli svaret på et quiz-spørsmål. Enten: Hva heter den siste spilleren Andre Agassi slo i sin tenniskarriere. Eller: Hva het spilleren som var den siste Andre Agassi møtte i sin tenniskarriere. Marcos Baghdatis venter eventuelt på Agassi i neste runde, og den kampen klarer ikke amerikaneren. Roddick er på en opptur nå, og Gasquet har hatt fine resultater etter Wimbledon.

Til kvartfinale: Roddick og Hewitt

4. seksjon:
Se opp for: Robredo, Hrbaty, Nieminen, Malisse, Monfils, Nadal.

Den udiskutabelt svakeste seksjonen av trekningen. Førsterundekampen mellom Nadal og Philippoussis kan bli morsom. Nadal kan spille seg i form med denne trekningen, og det trenger han. Etter Wimbledon har han ikke vært like fryktinngytende som vanlig. Hans høyest rankede motstander på vei til kvartfinalen er Nieminen, som jeg ikke ser kan skape problemer for spanjolen. I andre delen av denne seksjonen er det like greit å ta kron og mynt for å tippe utfallet. Robredo, Hrbaty, Karlovic og Ferrer er ikke noe som skremmer Federer på flatmark.

Til kvartfinale: Robredo og Nadal

Seint gitt. Kommer med dameklassen en annen kveld.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar