Spådommer: US Open, dameklassen

Denne saken handler om US OpenDameklassen. Jeg er ikke helt komfortabel med ordet. Kvinneklassen eller jenteklassen? Jeg synes ikke noen av delene klinger særlig godt. Men dere skjønner hva jeg mener.

WTA-touren har havnet kraftig i skyggen av The Roger & Rafael Show i 2006. Synd, for det har vært en skikkelig spennende sesong også for jentene. Som på herresiden har to spillere dominert de store turneringene. Amelie Mauresmo vant endelig en stor tittel da hun slo Justine Henin i en omdiskutert kamp i Australian Open. Henin vant French Open, før Mauresmo igjen slo Henin i Wimbledon. Det er slike som kalles klassespillere. I likhet med Rafael Nadal kan Justine Henin sørge for at det blir 2-2 i Grand Slam-titler mellom sesongens soleklart beste spillere.

Dessuten er Serena Williams og Martina Hingis tilbake, to spillere som ingen vil møte. Så får det heller våge seg at tittelforsvarer Kim Clijsters er ute med skade. (For ca 146.gang i sin karriere)

Her er kvinnenes trekning:

1.seksjon:
Spillere å se opp for: Mauresmo, Hantuchova, Serena Williams, Safina, Ivanovic, Hingis.

Aiaiai for en artig seksjon. Ivanovic og Hingis er i form, Serena er uforutsigbar og Mauresmo skal prøve å ta sin tredje slam for året. Safina kan skape trøbbel selv om hun ikke har vært i toppform de siste ukene.

Til kvartfinale: Hingis og Mauresmo

Maria Sharapova2.seksjon:
Spillere å se opp for: Sharapova (bildet), Pierce, Myskina, Petrova.

Her er det langt mellom høydepunktene. Jeg er mest spent på fjorårsfinalist Pierce. Sharapova har en litt triksen kamp mot Michaella Krajicek i første runde, men bør ha en grei ferd mot kvartfinalen etter den tid.

Til kvartfinale: Sharapova og Petrova

Elena Dementieva, French Open 20063.seksjon:
Spillere å se opp for: Kuznetsova, Jankovic, Grönefeld, Kirilenko, Venus Williams, Dementieva (bildet), Vaidisova

Åpent felt. Venus Williams kan ta seg til kvartfinale. Det samme kan Grönefeld og Vaidisova, som spiller med høy risiko og kan slå hvem som helst på gode dager. Dementieva og Kuznetsova (som vant i 2004) har rutinen.

Til kvartfinale: Williams og Kuznetsova.

4.seksjon:
Spillere å se opp for: Henin, Schnyder, Davenport, Schiavone, Molik

Davenport får sjansen til å spille seg i form her, lett trekning. Henin kan heller ikke klage, for hennes verste motstander mot kvartfinalen er Schiavone, som ikke skremmer Henin.

Til kvartfinale: Davenport og Henin

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar