Nok en sveitsisk artist

Tennis på tv:
Patty Schnyder – Elena Dementieva 6-4, 6-3
Kvartfinale, Acura Classic

Denne saken handler om dametennisHva er det sveitserne putter i maten sin? De produserer ikke spillere, men artister. Roger Federer, Martina Hingis og Patty Schnyder (jeg overser servedyret Marc Rosset), elegante alle som en. Hvis Schnyder hadde hatt en anelse mer killerinstinkt og litt mer sprut i grunnslagene sine, ville hun vært et mer kjent navn.

dementievaJeg elsker Schnyder sine uanstrengte grunnslag og finessene hennes. Etter å ha kommet bakpå i begynnelsen, utlignet hun til 3-3 i første sett. Måten hun gjorde var verdig sine mer kjente landsmenn: En volley-lobb med underskru over Dementieva.

Jeg elsker også den amerikanske måten å filme tennis på. Kameraet er betydelig lavere enn på europeiskproduserte turneringer. Det er vanskeligere å se hvor slagene går, men fartsfølelsen er en helt annen.

Elena Dementieva (bildet) og jeg går ikke helt godt sammen. Sist jeg så henne, i levende live til og med, tapte hun i French Open. Også mot Schnyder ble hun mer og mer frustrert, og når forehanden til Dementieva knekker sammen er det et dårlig tegn.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar