Ned med flagget langt nede på stanga

Denne saken handler om herretennisAndre Agassi sin avskjedsturné har ikke blitt noen triumfferd. I går tapte han sin første kamp i Legg Mason-turneringen, mot den alltid farlige Andrea Stoppini (nr. 246 i verden).

US Open blir Agassis siste turnering, og samme hva som skjer der, kommer det til å bli Agassis show, mener Jon Wertheim. ATP har allerede begynt oppladningen til Agassis farvel.

For øyeblikket ser det ut som New York-publikummet må hylle Agassi for tidligere meritter. Agassi har ikke sett ut som noen utfordrer til tittelen denne sesongen. Etter å ha sett ham spille i Wimbledon, var det vanskelig å forstå at den samme mannen ga Roger Federer plenty av problemer i fjorårets US Open-finale. Etter lenge å ha trent seg bort fra problemer som en gammel kropp skal få på tennisbanen, virker det som alderen omsider begynner å merkes på Agassi.

Hadde Agassi vunnet finalen i fjor mot Federer, hadde han utvilsomt gitt seg på dagen. Kanskje kunne han gjort det samme selv om han tapte finalen. Da hadde han gitt seg på toppen, og gitt stafettpinnen videre til neste store mann, Federer.

Men tenk på dette: Andre Agassi har vært en toppspiller siden 1986. Hvor mange andre aktive toppidrettsutøvere fra 80-tallet kommer du på? De største skal få avslutte karrierene sine akkurat når de vil.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar