Morn´a til Horna

Tennis på tv:
Rafael Nadal – Luis Horna 6-4,4-6, 6-4, 6-2
2.runde, US Open

Denne saken handler om US OpenDet er dette jeg liker med herretennis sammenlignet med dametennis: Det finnes ingen vektklasser. På damesiden har de fysiske forutsetningene mye å si for hvor god du kan bli. En stor spiller vil per definisjon ha mange fordeler sammenlignet med en liten.

Blant mennene kan alle bli gode. Lille Sebastien Grosjean kan overkjøre store Marat Safin med like harde grunnslag og server som ikke er mye svakere. Det er få damespillere som kan gjøre noe tilsvarende.

Og hva har dette med denne kampen å gjøre? Jo, at Luis Horna ikke er noen tennisspiller fra naturens side. Ganske kort og firkantet. Men på en dag som denne, hadde han mye å plage Nadal med. Horna satset stort, mest på sin harde forehand. Mønsteret var litt som i Nadals kamp mot Philippoussis: Nadal sin store overskru er ikke så kvass på hardcourt-dekke som på grus. Horna fikk noen ganger god tid til å forberede sin flate, harde forehand.

Det er fortsatt vanskelig å si hvor god form Nadal er i. Jeg savner en evne til å flate ut ballen, altså slå med mindre overskru når han skal avgjøre et poeng. Nadal spiller på en måte grustennis her også, han går inn i brytekamper med motstanderne, i stedet for å knocke dem rett ned.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

0 kommentarer

  1. Hej!
    Såg din kommentar på min tennisblogg och bestämde mig att snabbt ta en titt på din blogg. Bra och analyserande. Själv är jag inte så skicklig att jag kan se alla de tekniska saker du ser på banan, så jag får fokusera mer på själva dramtiken i matcherna, som alltid har varit hela anledningen till min böjelse för tennis. Lycka till med bloggandet och ha ett gott US Open.

Legg igjen en kommentar