Bygg et tak, idioter!

Denne saken handler om US OpenJeg aner ikke hvor mange millioner som triller inn på USTA (det amerikanske tennisforbundet) sin konto i forbindelse med hvert US Open. Men det er en hel del.

At tennisforbundet ikke bruker noen av dem på å bygge tak over en eller flere baner, er et mysterium. Tennis er en utendørssport (stort sett), men ikke en utendørssport som trenger å gjøre seg avhengig av været. Jeg forstår at langrennsløp blir utsatt når temperaturen nærmer seg -30. Eller at regattaer blir utsatt når det blåser tyfon over fjorden.

Men tennis? Det foregår på en bitteliten firkant. Trekk et tak over stadion, og regnproblemet er løst. Arthur Ashe stadion er ganske nytt, men har utrolig nok ikke tak over seg det heller. Av de fire Grand Slam-turneringene er det bare Australia som har tak. Jeg kan til en viss grad forstå at Wimbledon ikke har det, siden gresset blir annerledes å spille på under tak.

Men French Open og US Open må snarest bygge tak over sine centercourter. Nå vises Lopez-Ljubicic i reprise på Eurosport. Det er sånne ting som dreper tennis som tv-sport: Folk setter seg foran skjermen for å se, men siden det drypper litt, blir det ikke noe spilling. Skjer det mange nok ganger, gidder ikke folk mer.

Mer idioti: US Open-arrangørene gidder ikke engang dekke til banen når det regner. I stedet farer de over banen med motoriserte tørkemaskiner (!) når det blir opphold. Her er et gratis tips: Det finnes noe som heter presenning. Det er billig for kvadratmeteren, og det brukes over hele verden. Inkludert Wimbledon og French Open. Det finnes helt sikkert å få kjøpt i New York også.

Argh.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar