Effektiv og konsentrert Federer

Tennis på tv:
Roger Federer – Nicolas Mahut 6-3, 7-6, 6-4
3.runde, Wimbledon

Denne saken handler om Wimbledon-turneringenDet er en åpenbaring å se Roger Federer spille på gras. Jeg har ikke sett mye av de andre Wimbledon-triumfene hans, men etter å ha sett to-tre kamper i årets turnering, forstår jeg hvorfor han er så vanskelig å slå.

Federers underskrudde backhand kommer best til sin rett på graset, den graver seg ned og krever eksellent teknikk av motstanderen for at han skal kunne gjøre noe med den. Sveitseren får også rikelig betalt for refleksene sine i servereturene. Ofte er det nok å få en racket på ballen, som tar peiling på motspillernes tær. Slike returer er det få som klarer å gjøre noe med.

Sist men ikke minst: Federer velger nesten alltid de riktige løsningene. Han har et instinkt for når han skal gå til nettet, og når han skal holde seg bak.

Så hvem skal slå Federer i Wimbledon? Dagens motstander Nicolas Mahut prøvde på den eneste muligheten han hadde, nemlig å satse høyt. Etter å ha tapt første sett, fikk Mahut uttelling i andre. Han fyrte av andreserver med stor risiko, og de fleste traff der de skulle. Men Federer klarte å holde frustrasjonen i sjakk, og holdt sine egne servegame uten problemer. I tie-breaket var Federer suveren. (Siste sett så jeg ikke.)

berdychFederers vei mot sin fjerde strake Wimbledon ser mer og mer lovende ut. Når dette skrives er David Nalbandian utslått. Lleyton Hewitt måtte slite med Hyung-Taik Lee i fem sett. Tomas Berdych (bildet) holdt på like lenge for å slå Tommy Haas, og slitne Berdych møter Federer i neste runde.

På motsatt side av trekningen møtes Nadal og Agassi i tredje runde, men begge har spilt så dårlig at Federer vil slå dem uten problemer. Selv om Federers Nadal-kompleks er godt dokumentert, skal han være i en annen divisjon enn spanjolen på gras.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar