Venus hevnet Wimbledon

Tennis LIVE:
Venus Williams – Karolina Sprem 7-5, 6-3
3.runde, French Open
Court 1, Roland Garros

Denne saken handler om French OpenDet er når du ser spillere som Karolina Sprem, at du forstår at Williams-søstrene ikke lenger er i en egen tungvektsklasse. Vevre Sprem fra Kroatia er ikke like stor og sterk som Venus Williams, men grunnslagene hennes var av samme kaliber.

Grunnen til at Sprem ikke er en toppspiller, er at hun sjelden klarer å holde samme høye kvalitet gjennom en hel turnering, og heller ikke gjennom en hel kamp mot en seig motstander som Williams. Hun klarte det i Wimbledon for to år siden, da hun vant delvis takket være en grov dommerfeil.

Det mest slående med Venus på nært hold, er den enorme rekkevidden. Hun løper opp baller som andre ville gitt opp. Det er som regel lite eleganse over spillet hennes, men det får jobben gjort. Sprem var utrolig konsentret, med masse små ritualer før hver ballveksling, og yppet seg i første sett. Det andre ble mye enklere for Williams.

Til denne kampen hadde vi fått krembilletter på svartebørsen. To usedvanlig hyggelige tennisfans fra Strasbourg (jeg praktiserte min haltende fransk i pausene) solgte dem til oss for 40 euro. Det er 1.50 euro mer enn de originalt kostet, eller 15 kroner mer, om du vil.

Dermed satt vi på rad sju, innenfor det aller helligste området på tribunen. Tre meter til venstre satt Venus sin velkjente trenerpappa Richard. To rader bak ham satt to fyrer som må ha vært trenerne til Sprem. Hun fikk regelmessig tips fra dem, og hun kikket mot dem etter mange av ballvekslingene. Hadde dommeren skjønt kroatisk eller hatt blikket på dem litt oftere, ville Sprem fått advarsel for coaching.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar