Sterk, men sein

Tennis LIVE:
Anastasia Myskina – Ana Ivanovic 6-2, 6-3
3.runde, French Open
Court 1, Roland Garros

Denne saken handler om French OpenNoen problemer er så enkle å sette fingeren på at det er vanskelig å skjønne at ingen gjør noe med dem. Som barnehagedekningen i Stavanger, eller Ana Ivanovic sin vekt.

Jeg er ikke særlig opptatt av hvordan folk ser ut eller hvor mye de veier, men i toppidrett er riktig vekt og kondisjon en nødvendighet. Ana Ivanovic har for mange kilo på kroppen, og de bidro til at hun ikke klarte å henge med på Myskina sitt tempo. Og Myskina er ingen slugger, jeg lurer på hvordan det hadde gått dersom f.eks Henin hadde spilt mot Ivanovic.

Ivanovic sin lite mobile kropp hindret henne i nå tilsynelatende enkle baller. Synd, for når hun står riktig i forhold til ballen, har Ana Ivanovic et av de reneste treffene på WTA-touren. I stedet ble hun stadig dratt ut av posisjon av Myskina, som er ei smart dame.

En litt trist kamp, som kunne fått et annet utfall dersom Ivanovic hadde brukt mer tid på kondisjonstreningen sin. Når hun allerede med dagens form er nummer 21 i verden, lurer jeg på hvor høyt hun kunne klatret i mer veltrent utgave.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar