Russisk implosjon

Tennis LIVE:
Shahar Peer – Elena Dementieva 6-4, 7-5
3.runde, French Open
Court 1, Roland Garros

Denne saken handler om French Open– Dementieva er nistrøken, var tekstmeldingen som tikket inn da jeg meldte til en kamerat hjemme at jeg skulle se den langbeinte russerinnnen i levende live. Det har han helt rett i. Dementieva er også en mentalt skrøpelig spiller, og, skulle det vise seg, en sytepave når ting ikke går hennes vei.

Shahar Peer er en type spiller som ingen av favorittene vil møte. Hun er ukjent tross sin høye ranking (26). Hun spiller aggressivt, uten forventninger og har ingen respekt for motstanderen.

Dementieva holdt følge med Peer i begynnelsen, uten at hun klarte å sette foten ned og vise hvem som var sjefen. Peer hang med på alle Dementieva sine manøvre, som egentlig ikke er særlig avanserte: Det handler om å slå og slå fra grunnlinjen.

Dementieva fikk inn mange av sine svake server. Likevel kom Peer til 14 break-sjanser, og satte inn fem av dem. Alt i alt en ganske dårlig kamp rent kvalitetsmessig, men med plenty av drama etterhvert som Dementieva sitt humør gikk fra nistrøkent til sitronglasert.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar