Nervebandian

Tennis LIVE:
David Nalbandian – Martin Vassallo Arquello 6-4, 6-4, 6-4
Åttendelsfinale, French Open
Court Suzanne Lenglen, Roland Garros

Denne saken handler om French OpenDavid Nalbandian har ord på seg for å være en av de mest stabile spillerne i verden, uansett underlag. Han er også en notorisk nervebunt i store sammenhenger. Åttendelsfinalen mot Arquello viste begge deler i rikt monn.

Nalbandian tok kontrollen over hver ball, og løpte mye mindre enn italieneren. Arquello hadde spilt to femsettere før denne kampen. Likevel viste han ingen svakhetstegn i de lange duellene. Noen av dem vant han, og ble rikelig tiljublet fra tribunen. Dette var dagens siste kamp på banen, og folk strømmet til fra de andre arenaene for å få med seg resten av kampen. De ville se mer tennis, og bar Arquello fram på en bølge av fransk entusiasme.

Selv syntes jeg det begynte å bli i mørkeste laget til å spille tennis, men kampen fortsatte. Nalbandian fikk det nødvendige servegjennombruddet i hvert sett. Men som nevnt, han er ikke blant de sterkeste i hodet. Da han skulle serve hjem kampen, hadde han flere ganger sendt Arquello langt ut i geografien, og stakk til nettet for å sette bort en enkel volley.

Men Nalbandian klarte ikke å sette bort matchballene. Han bommet på tilsynelatende enkle ting, og ropte ut sin frustrasjon i den parisiske skumringen. Vi luktet et fjerde sett, men akkurat da Arquello luktet det samme, avgjorde Nalbandian, til høflig applaus.

Arquello gjorde sitt livs turnering i Paris, og han visste det selv. Etter kampen gikk han til midten av banen med sitt Roland Garros-håndkle i hendene, og dunket det mot brystet mens han vinket til det rause publikummet med den andre hånden. Det var en vakker avslutning på hans turnering. Og på vår, der vi satte beina i retning metroen for siste gang.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar