Jeg og Martina, fem år etter

Tennis LIVE:
Martina Hingis – Zuzana Ondraskova 6-1, 6-3
2.runde, French Open
Court 1, Roland Garros

Denne saken handler om French OpenDet er fem år siden jeg så Martina Hingis spille live. Den gang var det på samme bane som i år, den nydelige Court 1. Hingis ser omtrent ut som sist, og spillet hennes har heller ikke endret seg mye. Kanskje slår hun litt hardere enn før, men det er fortsatt taktiske evner og spilleforståelse som er bærebjelkene i spillet.

I første sett klaffet alt for Hingis, som traff linjene selv i pressede situasjoner. Hun tok raskt en klar ledelse, og Ondraskova (nytt bekjentskap) virket utilpass.

Det endret seg litt i andre sett, og siste halvdel viste tydelig at Hingis sitt største problem fortsatt er kraftmangelen hennes. Selv Ondraskova, nummer 114 i verden, klarte å utnytte Hingis sine svakheter på dette punktet, og det lover ikke godt for fortsettelsen for Hingis. Når dette skrives, er hun klar for kvartfinale mot Kim Clijsters.

Samtidig er Hingis sikker i slagene sine, og det er bare en håndfull spillere i verden som klarer å slå både hardt og presist nok over en hel kamp til å slå Hingis. Ondraskova er foreløpig ikke blant disse, og Swiss miss Hingis vant en fortjent seier.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar