Henin mot resten

Denne saken handler om Wimbledon-turneringenJustine Henin er bare nummer tre i verden, men i mine øyne en soleklar favoritt til tittelen i Wimbledon. Jeg så henne såvidt i dag, hun spilte semifinale i Eastbourne mot Clijsters. Etter å ha kastet bort en ledelse i andre sett, kom hun sterkt tilbake i tredje sett og slo Clijsters lett.

For øyeblikket er det ingen damespillere som kan matche Henins kombinasjon av rutine, killerinstinkt og slagrepertoar.

Seksjon 1:
Se opp for: Mauresmo (1), Ivanovic (19), Safina (14), Myskina (9), Raymond, Venus Williams (6).

Mauresmo har ikke sett ut som en verdensener siden, tja, finalen i Australian Open for et halvt år siden. Safina er i hennes del av seksjonen, og bør ha gode sjanser til å komme seg videre. Venus Williams har heller ingen skremmende damer i sikte. Hun kan spille seg pent og pyntelig i form i turneringen.

Seksjon 2:
Se opp for: Sharapova (4), Peer (20), Dechy (22), Dementieva (7).

Hvis Sharapova har tenkt å ta steget videre fra sin eneste Grand Slam-tittel, nemlig Wimbledon for to år siden, er dette en god plass å begynne. De seedede spillerne her er for småkjeks å regne på gras. Dementieva kan ikke serve, Peer er fortsatt uferdig og Dechy gjør aldri noe utenom det vanlige.

Seksjon 3:
Se opp for: Schnyder (8), Sugiyama (18), Hingis (12), Henin (3).

Henin har en perfekt vei til kvartfinalen. Alicia Molik kan bli motstander i åttendelsfinalen. Er Molik helt kvitt skadene? Det virker ikke sånn for meg. Hingis kan også være fornøyd med trekningen, og en kvartfinale mellom henne og Henin virker sannsynlig.

Seksjon 4:
Se opp for: Kuznetsova (5), Sprem, Vaidisova (10), Grönefeld (13), Zvonareva, Clijsters (2).

Clijsters får Zvonareva i første runde, en spiller som vant en grasturnering i forrige uke. Klarer hun den biffen, møter hun trolig Grönefeld i åttendelsfinalen, og det kan bli tøft nok. Kuznetsova og Vaidisova kan møtes igjen i åttendelsfinalen – de spilte som kjent mot hverandre i semifinalen i French Open.

Hvis alt går som jeg spår, blir dette kvartfinalene:
Safina – Williams
Sharapova – Dememtieva
Hingis – Henin
Kuznetsova – Clijsters

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar