Farer overalt for Federer

Denne saken handler om Wimbledon-turneringenUten noe mer dikkedarier, her er mine tips for utfallet av Wimbledon-turneringen for menn, etter at trekningen ble foretatt i dag.

Seksjon 1:
Se opp for: Federer (seedet 1), Gasquet, Henman, Haas (19), Berdych (13), Arthurs, Youzhny, Monfils (21), Srichaphan, Karlovic og Ancic.

Først møter Federer franske Gasquet, som slo Federer i fjor på grus. Gasquet er den engelskmennene kaller en shotmaker, altså at han på gode dager kan slå vinnerslag fra alle vinkler. Når dette skrives har Gasquet spilt seg fram til finalen i Nottingham, som er en av oppvarmingsturneringene til Wimbledon. Neste motstander for Federer blir trolig Henman. Han er gammal og over toppen, men ingen vil møte en hjemmeyndling. Berdych kan også slå de fleste hvis han har dagen.

Nei, livet er ikke enkelt for verdeneneren Federer. Hans motstander i kvartfinalen blir trolig Mario Ancic eller Ivo Karlovic. Begge kommer fra Kroatia og server godt. Trivia: Mario Ancic var den siste spilleren som slo Federer i Wimbledon, for fire år siden.

Seksjon 2:
Se opp for: Nalbandian (4), Malisse, Johansson (12), Björkman, Hrbaty (20), Blake.

Etter å ha sett Blake live i Paris, kan jeg ikke skjønne annet enn at han er perfekt for gras. Han slår hardt og med lite skru, og beveger seg godt. Nalbandian er tidligere finalist. Malisse har også gode resultater på gras, og Björkman er gammal, men sterk på nettet. Thomas Johansson kan også snike seg langt av denne gjengen. Jeg setter pengene på Nalbandian og Blake til kvartfinalen.

Seksjon 3:
Se opp for: Hewitt (6), Rusedski, Safin, Gonzalez (10), Grosjean (15), Baghdatis (18), Murray, Roddick (3).

Dette er en snadder-seksjon. De to nest beste grasspillerne i verden, samme hva Wimbledon-seedingen sier (Hewitt og Roddick, mer om dem senere), gamle storheter på endeløs jakt etter form (Grosjean, Safin og Rusedski), ferske toppnavn (Murray og Baghdatis), samt Gonzalez, som har potensiale til å gjøre det godt på gras også.

Hewitt har en behagelig start på turneringen, og bør ha mye igjen tanken til en eventuell åttendelsfinale mot Rusedski/Safin/Gonzalez. Roddick har fortsatt god nok serve til å slå seg til kvartfinalen. Før den tid må han kanskje slå britenes nye kjæledegge Andy Murray, og den kampen skulle jeg gjerne sett.

Seksjon 4:
Se opp for: Ljubicic (5), Lopez, Agassi (25), Nadal (2).

Ja, jeg vet at Rafael Nadal er nummer to i verden, og det helt suverent også. Men jeg fatter ikke at han er andreseedet i turneringen. Wimbledon er den eneste av Grand Slam-turneringene som seeder uavhengig av ATP og WTA sine rankinger. Wimbledon har alltid tatt hensyn til spillernes tidligere grasresultater i seedingen. Nadal har null og niks av resultater på gras. Det aller meste av hans poeng er samlet på grus, og der spilles en helt annen tennis enn på gras. Verdens to nest beste på gras er Hewitt og Roddick. Hewitt har en seier i turneringen, og flere seire i andre grasturneringer. Roddick har vært i de to siste Wimbledon-finalene.

Anyway, Nadal kan faktisk nå kvartfinalen her, så svak er denne seksjonen. Andre Agassi står i hans vei i tredje runde. Ivan Ljubicic gjorde det godt i French Open, og med den serven bør han klare seg langt i Wimbledon også.

Mine spådommer gir disse kvartfinalene:
Federer – Ancic
Nalbandian – Blake
Hewitt – Roddick
Ljubicic – Nadal

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar