Boris! Boris! Boris!

Tennis LIVE:
Maria Sharapova – Alicia Molik 6-0, 7-5
2.runde, French Open
Court Suzanne Lenglen, Roland Garros

Denne saken handler om French OpenDet ble litt uro i publikum mot slutten av kampen. Noen games før Sharapova kunne gjøre piruetten sin og strekke armene i været, satte en lyshåret, fyldig type seg på den aller nederste raden på den ene kortsiden. Med andre ord i VIP-land. Boris Jeltsin var i byen, og publikum ropte navnet hans. Han svarte med å klappe og rette tomlene i været. Det var en bisarr opplevelse.

Etter kampen gikk Sharapova bort og hilste på eks-presidenten, som ville ha signert hatten sin (!). Ja ja. Selve kampen fikk jeg bare sett siste settet av. Si hva du vil om French Open, men turneringen har sine publikumsvennlige sider. Ja, det er køer overalt, billettsystemet er dårlig og de har ikke tak over noen av banene. MEN: Når det nærmer seg slutten og liksom-fansen går hjem for å spise middag, kommer du som regel inn på de beste banene, selv om du ikke har billett dit.

«Våre» kamper på Court 1 var ferdige, og vi slapp inn på Suzanne Lenglen-banen, den nest største av arenaene. (Og mye bedre enn centercourten, må jeg legge til) Sharapova og Molik fulgte hverandre gjennom hele det andre settet. Likevel hadde jeg aldri følelsen av at Molik kunne vinne settet. Til det presset Sharapova for mye. (Stønningen hennes er faktisk ikke så irriterende live som på tv.)

Molik har fortsatt den fineste serven på damesiden, og det er godt å ha henne tilbake. Sharapova imponerte på sin monotone måte: Hver ball ble hamret med full kraft, helt til Molik ikke orket mer. Særlig elegant er det ikke, men fryktelig effektivt.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar