Blake smadret spansk grushåp

Tennis LIVE:
James Blake – Nicolas Almagro 6-7, 6-2, 6-4, 6-4
2. runde, French Open
Court 1, Roland Garros

Denne saken handler om French OpenNicolas Almagro er en ung spanjol som har vunnet en turnering på grus i år. James Blake er amerikansk, og har som amerikanere flest en elendig statistikk på grus.

Det lå an til full knus på Court 1, og jeg hadde satt meg i kremposisjon for å få det med meg (merkelig hvordan kaldt og vått vær får folk til å forlate en arena. Court 1 er trolig verdens beste tennisbane for deg som er tilskuer, mer om det en annen gang.)

Banen var tung og treg, og det betydde i teorien enda større ulemper for Blake. Så skjedde det helt motsatte av hva jeg trodde: Blake gikk på banen og spilte helt jevnt med Almagro. Blake dundret løs fra alle posisjoner. Han nektet å spille det tradisjonelle grusspillet som baserer seg på tålmodighet og venting på gode baller før du prøver å avgjøre. Blake spilte ganske enkelt som om det var hardt dekke de spilte på, og ikke sausete grus.

Almagro overrasket meg også. Jeg antok at han var nok en spanjol i Felix Mantilla-skolen, altså sånne folk som slår tungt overskrudde baller til oksene kommer hjem. Men Almagro var også utrolig aggressiv. I stedet for vente-leken, ble det revolverduell i skumringen, med to skarpladde enhåndsbackhander som fremste våpen. Det var et fabelaktig show.

Kampen måtte avbrytes etter at Almagro vant første sett i tie-break. Neste dag skinte sola, og kanskje hjalp det Blake litt. Han kjørte på i samme stil, og sakte ble Almagro sitt forsvarsverk svakere. Seieren var fullt fortjent. Blake prøvde på det samme som Pete Sampras aldri helt klarte: Å overse underlaget, og spille som om det var hardcourt under beina.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar