Henin ler hele veien til finalen

Tennis på tv:
Svetlana Kuznetsova – Nicole Vaidisova 5-7, 7-6, 6-2
Semifinale, French Open

Denne saken handler om French OpenTo spillere som for alt i verden vil unngå å tape, er god underholdning. To spillere som er vaksinerte mot å vinne, er triste greier. Semifinalen mellom de to østeuropeerne ble en traurig kamp fra start til mål.

Første sett: Vaidisova herjer med Kuznetsova, men gjør noen feil. Kuznetsova server for første sett på 5-3. Klarer det ikke, og Vaidisova tar i stedet fire game på rad, og dermed første sett.

Andre sett: Vaidisova fortsetter å kjøre Kuznetsova rundt på banen, og bryter tidlig. Kuznetsova er heldig som bare er ett game bak. Hun holder serven sin til 4-5, og Vaidisova skal serve for finaleplass. Gamet går til 30-30. Vaidisova har nok en gang overtaket i ballvekslingen, og Kuznetsova slår en løs forehand som Vaidisova rykker inn for å ta med sin forehand. Setter hun den, har hun matchball. Hun slår den en halvmeter ut. Kuznetsova bryter. Tiebreak: 5-5, og Vaidisova er igjen to poeng unna seier. Hun gjør to enkle feil, og Kuznetsova vinner settet, etter å ha blitt utspilt i nesten to sammenhengende sett.

Tredje sett: 17 år gamle Vaidisova har mentalt sluttet kampen, og yter ingen motstand. Mot Mauresmo og Venus Williams tapte hun første sett, for deretter å vinne kampen. Nå er rollene snudd: Hun taper de to siste settene etter å ha vunnet det første.

Kuznetsova er i finalen fordi Vaidisova manglet gutsen i avgjørende situasjoner. Selv spilte Kuznetsova fornuftig tennis, men langt unna den kvaliteten som Justine Henin viste noen timer senere. Jeg tviler på om Kuznetsova får mer enn fire game til sammen i finalen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar