Tre avgjørende poeng

Tennis på tv:
Maria Sharapova – Mashona Washington 6-2, 5-7, 7-5
1. runde, French Open

Denne saken handler om French OpenGjennom kampen vokste spørsmålet seg større og større: Hvorfor er Mashona Washington bare såvidt innenfor topp 100 på rankingen? Hun servet solid, hadde dype, sugende grunslag, var brukbar på nettet og var sterk i hodet.

Forklaringen kom kanskje i slutten av kampen. Tre ganger hadde Washington matchballer. Alle ble tapt på puslete vis. Etter å ha drevet Sharapova fra side til side hele kampen, overlot Washington initiativet til Sharapova på matchballene. Korte, underskrudde slag mot Sharapovas forehand hjalp ikke: Verdensfireren er sterk i hodet og slo dem inn i stedet for ut eller i nettet. Resten av kampen var som en drøm for Washington, som traff ytterlinjene av banen selv på feilslagene sine.

Nølingen på matchballene ble Washingtons ulykke i denne kampen, som hun ellers bidro til å gjøre mye mer spennende enn jeg hadde trodd. Sharapova spilte sitt vanlige hamre-spill fra grunnlinjen, og med fire meter støttebandasje på høyrefoten så hun ikke ut som opplagt vinnermateriale.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar