The greatest show in sports, French Open og NRK

Denne saken handler om herretennisHatten av for Rafael Nadal. Spanjolen vant sin femte av seks mulige kamper mot Roger Federer (bildet) i dag. Fem sett, fem timer, tre tie-breaks og sin 53.strake seier på grus, i Masters-turneringen i Roma. Nadal er den beste grusspilleren verden har sett siden Thomas Muster for ti år siden.

Eller: Han er bedre enn Muster. Nadal går inn i French Open som en overveldende favoritt. Roger Federer er en like stor favoritt i Wimbledon noen uker senere. Jeg lurer på hvordan Federer vil takle tapet mot Nadal i Roma. Han hadde to matchballer, som han begge ødela med upressede feil.

Andy Roddick har et lignende kompleks overfor Federer som Federer har overfor Nadal. For Roddick sin del har det satt han helt ut av spill. Han har ikke slått Federer på tre år. Tanken på å møte Federer i finalen har ødelagt konsentrasjonen hans i andre turneringer hvor Federer har stått på motsatt side av oppsettet. Nå taper Roddick ikke bare mot Federer, men også mot andre.

Foreløpig har Federer ikke blitt tilsvarende nedtrykt av alle tapene mot Nadal. Han vet at han er den beste på alle andre dekker enn grus. Dessuten kan Nadal tape mot andre spillere enn Federer på raske dekker (bare spør James Blake). Federer kommer garantert til å være skjerpet før French Open. Han er verdens soleklart nest beste spiller på grusen nå. Når var det sist en så komplett verdensener?

NRK skal sende Wimbledon-turneringen i sommer, til min store begeistring. De skal også sende fotball-VM. Sistnevnte blir hypet med små spots innimellom. Da jeg så på Sportsrevyen (for et trist lite program det har blitt) i kveld, mimret Pernille Sørensen kokett om sitt komplette uengasjement da Norge slo Brasil («jeg husker ikke hvilket år det var»).

Sportsrevyen hadde også et innslag om tennis. Kanskje noen ord om The greatest show in sports akkurat nå, gigantene Nadal og Federer sin thriller i Roma? Nei da. To gamle gubber som skal spille EM for veteraner. Et trivelig innslag.

Men hvis NRK vil dra folk inn fra sommeraktivitetene for å se Wimbledon i sommer, bør de begynne å varme opp publiken allerede nå. Hva med å kjøre en lignende serie som den Penille Sørensen deltok i? Tror ikke det er noe problem å finne folk som har mange minner fra NRK sin dekning av Wimbledon.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar