Spådommer: Herreklassen, French Open

Denne saken handler om French OpenSkal vi se: Kone på jobb, barn i seng, Curtis Mayfield på cd-spilleren. Det kan bare bety én ting: Det er på tide å ta en kikk på trekningen til årets French Open-turnering. (Sikle!)

1.kvartal:
Spillere å se opp for (seeding i parentes): Federer (1), Muller, Kiefer (13), Ancic (12), Acasuso (26), Santoro, Robredo (7).

Fløyelsmyk innledning for Federer, som har første kamp mot den aldrende sprettballen Arnaud Clement. Hamburg-vinneren Tommy Robredo er på motsatt side av dette oppsettet, og kan tidligst møte Federer i kvartfinalen. Før den tid kan imidlertid både Santoro, Ancic og Acasuso slå ut Robredo.

Kuerten mot Gaudio2.kvartal:
Spillere å se opp for: Nalbandian (3), Gasquet, Grosjean (21), Pavel, Nieminen (16), Gaudio (10, lengst unna kamera på bildet), Moya (30), Davydenko.

En jevn, hard seksjon som ingen av de involverte liker. Grosjean-Pavel er en førsterundekamp for feinschmeckerne, en praktfull enhåndsbackhand (Pavel) mot det evige hjemmehåpet Grosjean. Men ingen soleklare favoritter her. Nalbandian bør ha en god sjanse på kvartfinale. Gaudio, Moya og Davydenko gjør trolig opp om den andre. Slik Davydenko spiller nå (finale denne uken), ser han sterkest ut. Bare han ikke har svidd av alt kruttet på forhånd.

3. kvartal:
Spillere å se opp for: Baghdatis (19), Stepanek (11), Ferrer (15), Verdasco (28), Chela, Monaco.

Gjør porten høy, gjør døren vid. Ingen av folkene her har noe i semifinalen å gjøre, men utrolig nok kommer en av dem dit. Roddick (5) er også i denne avdelingen, men er dårlig på grus og dessuten halvskadet. Helt åpent hvem som går videre, turneringens overraskelse kan fort komme fra denne seksjonen.

Marat Safin4. kvartal:
Spillere å se opp for: Blake (8), Almagro, Monfils (25), Haas (23), Safin (bildet), Gonzalez (9), Hrbaty(22), Nadal (2).

Nadal har i likhet med Federer fått en perfekt trekning. Han begynner med Söderling, deretter en kvalifiseringsspiller (stakkars mann!), før muligens Mathieu og deretter Hrbaty eller Hewitt. Kommer han til å tape mer enn 6 game i noen av disse kampene? Jeg tviler på det. Ellers er det mye fintfolk her. Safin – Gonzalez er den ubestridt mest imøtesette kampen i første runde. Almagro begynte grussesongen godt, men har falt av i det siste. Haas kan glimte til på grusen. Særlig hvis det blir varmt og harde baner i Paris, kan tyskeren klare kvartfinale.

Jeg skal ikke sette opp noen spådommer for kvartfinalister. De to sikreste kortene heter Nadal og Federer, og befinner seg i hver sin ende av trekningen. Alt annet enn en ny finale mellom de to virker akkurat nå ganske usannsynlig.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar