Spådommer: Dameklassen, French Open

Denne saken handler om French OpenEtter å ha gjort unna den innledende siklingen over at trekningen til årets turnering endelig er klar, er det på tide å gå løs på dameklassen. Den ser omtrent sånn ut:

Venus Williams1. kvartal:
Spillere å se opp for (seeding): Mauresmo (1), Venus Williams (11, bildet), Laine, Arvidsson, Schnyder (7).

Emma Laine (Finland) og Sofia Arvidsson (Sverige) er ingen trusler for de store navnene her, men det er verdt å legge merke til at våre naboland, har spillere med i turneringen. Jarkko Nieminen er seedet nummer 16 i herreklassen. Kanskje på tide med en studietur til Finland for det norske tennisforbundet?

Men over til det sportslige: Det store spenningsmomentet her er Amelie Mauresmo. Nærmere bestemt hodet hennes. Hun har vunnet Australian Open i år, er seedet numero uno og publikum elsker henne. Med andre ord: En typisk anledning hvor Mauresmo kollapser mentalt. De andre spillerne i denne seksjonen får håpe på et mentalt selvskudd fra Mauresmo, for ingen av dem er i nærheten av hennes nivå.

Og kanskje Patty Schnyder omsider klarer å gjøre en brukbar Grand Slam-turnering?

2. kvartal:
Spillere å legge merke til: Sharapova (4), Safina (14), Schiavone (9), Kuznetsova (8).

Russarane kjem! Safina og Kuznetsova er best på grus av russerne i denne seksjonen. Mange søramerikanere og Schiavone kan sette en stopper for en kvartfinale mellom de nevnte russerinnene, men jeg tror (som så ofte før) at Safina får sitt gjennombrudd i denne turneringen.

3. kvartal:
Spillere å legge merke til: Henin (5), Ivanovic (19), Myskina (10), Grönefeld (13), Kirilenko (20), Petrova (3).

Alt peker på papiret mot en kvartfinale mellom Henin og Petrova, men jeg tviler litt. Petrova har aldri vært så profilert før en stor turnering. Henin har vært ujevn i år. Kirilenko, Myskina og Grönefeld kan straffe favoritter som har en litt dårlig dag.

Martina Hingis4. kvartal:
Spillere å legge merke til: Dementieva (6), Sanchez Lorenzo, Hantuchova (15), Hingis (12, bildet), Clijsters (2).

Clijsters kan spille seg i form med denne trekningen, selv om Razzano i første runde ikke er noen kasteball. Vinneren av Hingis-Dementieva møter trolig Clijsters i kvartfinalen.

Oppsummering: Mauresmo har en fin trekning. Hennes finalemotstander – forutsatt at hun har hodet med seg – blir en russer, en belgier eller kanskje rett og slett Martina Hingis. Selv ikke en Nadal-Federer-finale ville toppet en finale mellom de gamle erkefiendene.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar