Sliternes maratonturnering

Denne saken handler om French OpenDet er alltid gøy holde et halvt øye med kvalifiseringskampene til de store turneringene. Der finnes det alltid en miks av unge spillere og slitne veteraner som vil blåse liv i karrieren. Pluss alle dem som bare er nesten gode nok (dvs bedre enn 99,5 prosent av alle verdens spillere. Det må føles bittert å være så nær, men akkurat ikke god nok.) Og ikke minst horder av franske spillere.

Anyway, her er noen av folkene som kjemper med nebb og racket for å få spille i hovedturneringen.

Antony Dupuis (33, Frankrike) server hardt, og er best på hardcourt. Men steingammal. Slo Arnaud Di Pasquale i første runde av kvaliken, en annen franskmann som ikke har spilt godt på årevis.

Harel Levy fra Israel spilte en Masters-finale mot Safin for 5-6 år siden, og slo ut Mariano Zabaleta i første runde av kvalifiseringen. Zabaleta tapte en av de mest underholdende kampene jeg har sett live, i French Open 2000 mot Kafelnikov. Zabaleta har vært ranket nummer 21 på det beste, og har tre titler. Fortsatt er han bare 28 år.

Andre gamle kjenninger som prøver å kvalifisere seg: George Bastl (han som slo Sampras i Wimbledon 2002, legendens siste kamp der), Dick Norman (lang belgisk servekanon), Michael Russel (hadde matchball mot Kuerten i French Open 2001), Lars Burgsmuller (bare kjent for sitt utrolig kjedelige spill), Kristian Pless (Danmark!) og Stefan Koubek (ofte i gul shorts).

Og som vanlig: Ingen nordmenn,

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar