Se og lær

Alle Roger Federers slag er verdt en nærmere inspeksjon, og her er en mulighet. ATP lager noen ganger saaakte film av høydepunkter fra utvalgte spillere. Som denne løpende backhanden fra Federer (fra en Wimbledon-kamp mot Roddick, for dere som lurte):

Legg merke til at Federer følger det første bud i tennis, som dessverre er vanskelig å følge. Det første bud? Se. På. Ballen. Det er fristende å se hvor ballen går i det du slår den, altså at du blir en tilskuer til eget spill. Dessverre fører det nesten uten unntak til feiltreff og tullball.

Federer derimot, er verdens beste. Og selv verdens største balltalent ser blodnøye på ballen. Han holder blikket festet på stedet hvor ballen var selv lenge etter at den har forlatt racketen. Først i det slaget er over, kikker han etter ballen. Jeg regner med at han sendte den enkelt forbi Roddick.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar