Meningsløs Masters-turnering

Denne saken handler om herretennisTurneringen i Roma forrige uke fikk en finale som trolig blir stående som Årets kamp: Nadals seier over Federer i fem sett over fem timer. Forståelig nok trakk begge seg fra Masters-turneringen i Hamburg, som begynte neste dag. Masters-turneringer er de viktigste turneringene etter Grand Slam, og det finnes ni av dem i løpet av året.

Hamburg-turneringen er ingen favoritt blant spillerne. Lleyton Hewitt beskrev den ekstremt trege grusen som «å slå på meloner» i stedet for tennisballer – underlaget suger til seg all fart fra ballen. I det kalde nord-Tyskland regner det mye, og det gjør forholdene enda verre.

Dessuten kommer Hamburg-turneringen rett før French Open. Mange vegrer seg for å spille i Hamburg av den grunn. Listen over kvartfinalister i årets turnering mangler de store navnene. Mario Ancic (ingen gruskonge, akkurat), David Ferrer, Fernando Verdasco, Jose Acasuso, Max Mirnyi, Radek Stepanek, Nikolay Davydenko og Tommy Robredo er navn som appellerer mest til den harde kjernen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar