Langt unna toppformen

Tennis på tv:
Roger Federer – Diego Hartfield 7-5, 7-6, 6-2
1. runde, French Open

Denne saken handler om French OpenHva? Ikke hørt om Diego Hartfield, sier du? Det hadde ikke jeg heller før dagens kamp mot Federer. Hartfield fikk være med bare fordi Arnaud Clement måtte trekke seg pga skade. Han slo godt fra seg.

Andre ville knukket sammen på centercourten, mot verdenseneren, når man selv bare er 157 i verden. Hartfield spilte i stedet kjempetennis i to sett. Federer måtte komme tilbake fra 3-5 i første sett, og Hartfield klarte også å redde noen settballer mot slutten av andre sett, som endte med et enkelt tie-break for Federer. Så var det takk og god natt til Hartfield i siste sett.

Jeg fikk litt av den samme følelsen som i årets finale i Australian Open, da Federer spilte mot Baghdatis. De andre spillerne vet at de må gjøre noe helt spesielt for å slå verdenseneren. Få klarer det i fem sett. Selv når han spiller dårlig, som i de to første settene, er Federer så rutinert at han ikke gir bort mange unødvendige game. Før eller senere går motstanderne tom for krefter – både i hodet og kroppen – og da er Federer på plass og kverker dem.

Ingen bør bli skremt av det Federer viste mot Hartfield. 49 upressede feil i tre sett er mye. Sveitseren får håpe at han spiller seg i form. Etter kampen klaget han på vind og på at han måtte spille allerede på turneringens første dag. Cool Roger føler nok forventningene, og kommer til å bli ekstremt skuffet dersom han ikke når finalen. Og fram dit er det fem kamper til.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar