Et jag etter oppmerksomhet

Mens resten av tennisverdenen gleder seg til French Open (og Wimbledon like etter), har John McEnroe som vanlig en ting – seg selv – lengst framme i hjernebarken. Hans siste forslag er å la Grand Slam-turneringene inkludere en veteranklasse.

McEnroe spiller imponerende tennis til å være 47 år gammel. Jeg bare lurer på hvorfor han ikke la litt mer innsats i de siste 8 årene av den egentlige tenniskarrieren sin. Etter fylte 25 vant han ikke en eneste slam. Til gjengjeld er han veldig god som gamling, men det er på en måte litt seint. Omtrent som å skrive en steingod stil tre dager etter norskeksamen.

Denne helgen spiller McEnroe i Boston mot blant annet Todd Martin (finnes det noen som vil betale for å se Martin, en usigelig kjedelig fyr allerede i sin normale karriere?), Mikael Pernfors, Mats Wilander, Aaron Krickstein og Pat Cash. Kall meg en trendnisse, men hvis jeg vil se disse fyrene spille tennis, er de aller best på video fra sine glansdager.

Hva blir det neste? At gamle fotballstjerner vil stille i en old boys-turnering som spilles parallelt med VM-sluttspillet i Tyskland? Gud forby.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar