Stygt tap for Hewitt

Mange snakker om Andy Roddicks svake form det siste året, men Lleyton Hewitt har ikke lyst opp tennishimmelen i det siste han heller.

Hewitts dalende karrierekurve er på mange måter mer alvorlig. Vi snakker tross alt om en spiller som endte både 2001 og 2002 som verdens beste spiller. I ettertid er det lett å peke på at dette var mellomsesonger i perioden etter Sampras/Agassi og Federer, men likevel: Det er få som klarer å fullføre to sesonger på rad som verdensener.

Det siste året har ikke Hewitt vunnet en eneste tittel. Han tapte nylig mot James Blake. Enda verre var tapet for Tomas Berdych i Indian Wells. Berdych er den typen spiller som Hewitt på sitt beste slår uten problemer: Berdych slår hardt, men med lite plan og stabilitet. Likevel slo han Hewitt i strake sett i Indian Wells.

Sannsynligvis har Berdych blitt bedre og Hewitt litt dårligere. Og Hewitt får ingen poeng gratis hvis ikke alt stemmer for ham. Hewitt sin situasjon er litt som Martina Hingis sin: Hvis motstanderen har en knallgod dag på jobben, er det lite de kan stille opp med.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar