Og nå: videodømming!

Det kan bli slutt på de store raseriutbruddene når videodømming blir innført denne sesongen. På de store hardcourt-turneringene, ikke minst US Open, begynner de nye reglene: Hver spiller får to sjanser til å be om videosjekk av linjeavgjørelsene i hvert sett. Hvis sjekken viser at ballen ble dømt feil, beholder spilleren sine to sjanser. Tar han feil, har han en mindre.

Videodømming er dyrt. Men høres bra ut. Når poengene sjekkes, vises alt på storskjerm på stadion. Tenk deg scenariet: En spiller banner og steiker over det han mener er en feil avgjørelse. Han ber om en videosjekk, og bildene viser at han hadde rett. Publikum jubler og heier han fram. Eller det motsatte: En fyr får publikum mot seg etter å ha klaget på to gode avgjørelser.

Eller enda verre: Hvis en spiller bruker opp begge sjansene til å klage på avgjørelser, er han temmelig maktesløs hvis det kommer baller senere i settet som åpenbart er verdt å klage på.

Det blir interessant å se hvordan dette slår ut. Om spillere f.eks kommer til å spare sine klagemuligheter til slutten av settene, for å forstyrre motstanderen. Key Biscaine blir første sted som bruker teknologien.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar