Federers hodepine

Jeg skulle gjerne sett finalen mellom Federer og Nadal i Dubai, men var i klart mindretall om det ønsket i stua. Federer har etter finaletapet bare vunnet en av fire oppgjør mot Nadal. Da Federer vant sin kamp i fjor i Miami, var Nadal bare et par poeng unna seier.

Med andre ord: Nadal gir Federer problemer som ingen andre.

Hvorfor?

 • Nadal er keivhendt, og det er i seg selv et problem.
 • Nadal slår med ekstremt mye overskru. I motsetning til mange andre som slår med mye overskru, slår Nadal også hardt. Ballene kommer til Federers side med voldsom fart, og Federer må slå mange av dem fra skulderhøyde. Det er slitsomt i lengden, og krever ekstrem timing.
 • Nadal gjør få feil fra grunnlinjen. Han slår ikke mange spektakulære vinnerslag fra umulig posisjoner. Men han er smart, tålmodig og venter på anledningen til å smacke til.
 • Nadal er overhodet ikke skremt av Roger Federer.
 • Nadal har god kondisjon og velutviklet kampinstinkt.

  Nadal mot Federer er duellen å følge med på i idrettsverdenen i år. Nadal er kongen av grus, Federer av gress. Høyst sannsynlig forsvarer de titlene sine fra French Open (Nadal) og Wimbledon. Federer har vunnet Australian Open. Jeg tipper Nadal må vinne US Open for å ta førsteplassen ved årsslutt fra Federer. Følg med, følg med!

 • Av Åsmund Ådnøy

  Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

  Legg igjen en kommentar