Endelig, Tim!

Dette er ikke akkurat nyheter, men jeg var uten tennisforbindelse da det skjedde: Tim Henman slo Lleyton Hewitt! Hewitt hadde vunnet alle kampene mellom dem – i alt 8 på rad – før Henman vant, 7-6, 6-3.

Av rapportene ser det ikke ut som det var noen stor kamp. At Henman i en alder av 31 og et halvt slår Hewitt, må være en oppmuntring. Men jeg lurer på hva Hewitt tenker nå. Han har for lengst mistet intensiteten som tok ham til førsteplassen på rankingen. Han taper ikke lenger bare mot de store, men mot alle typer spillere.

Tim Henman har et spill som passer Hewitt perfekt: Han server ikke særlig bra, har moderat harde grunnslag som han slår flatt, og kommer til nettet ved alle anledninger. Hewitt er en smart fyr, selv om han ikke er klodens mest sympatiske. Sjekk dette sitatet etter kampen:

Q: In the second set, when it was getting a little tight perhaps, did you think, «Well, he must be nervous, because he’s never beaten me»?

LLEYTON HEWITT: Yeah, little bit. I think his last few matches, though he’s played a lot looser than he’s normally played in the past. Whether that’s getting older age or not. He’s not quite ‑ he’s playing more like, you know, in practice he’s always been a great player where he’s very flashy and, you know, doesn’t take it all seriously the whole time. Whereas I think he’s adopted that a little more in his matches. It may pay off a little bit more for him.

Med andre ord: Tim gir mer f på banen nå som han er gammal. Gode greier, Tim! (NB: Bildet er fra French Open 2001 – ikke Miami-turneringen!)

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar