Blake har funnet ut av Nadal

James Blake slo verdenstoer Rafael Nadal i semifinalen i Indian Wells, og møter Federer i finalen. Blake slo også Nadal ut av US Open i fjor.

Jeg har ikke sett noen av disse kampene. Hvis Roger Federer heller ikke har gjort det, bør han spandere på seg tiden det tar foran skjermen. Federer har tapt tre av fire kamper mot Nadal. Blake og Federer spiller ganske likt, så det er vanskelig å si hvorfor Blake klarer seg bedre mot Nadal.

Kanskje er det fordi Blake spiller med mindre overskru enn Federer. Blake slår hardt og flatt, altså med mindre overskru enn Federer. Det gir Nadal mindre tid til å forberede sine slag, og stresser ham litt. Samtidig betyr det at Blake har mindre feilmargin, noe som fører til en del merkelige tap mot dårlige spillere.

Blake er absolutt ingen walkover for Federer i finalen. Blake har nylig vunnet en tittel (Las Vegas), og har hjemmepublikum i ryggen. Hvis finalen spilles i fem sett (jeg er ikke sikker) tror jeg Federer vinner. Går den bare til tre sett, kan Blake klare det.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar