Ballfølelse er ikke nok

Tennis på tv:
Maria Sharapova – Martina Hingis 6-3, 6-3
Semifinale, Pacific Life Open

Hvis du hadde plassert ti bowling-kjegler tilfeldig på et tennisbane, tror jeg Martina Hingis hadde truffet flest, i alle fall av kvinnespillerne. Hvis du lurer på hva ballfølelse er, så se en kamp av Hingis. Hun har en helt egen feeling i slagene.

Det er som om Hingis snakker og koser litt med ballen før den forsvinner fra racketen hennes. Hvert slag er gjennomtenkt og fornuftig. Men Hingis sitt kloke hode blir noen ganger et hinder. Hun mangler evnen til å spille rå satse-tennis. Det har kanskje sammenheng med kroppstypen hennes, for Hingis er ikke så eksplosiv som f.eks Henin.

Samtidig tror jeg det har sammenheng med årevis med sjakkaktig tennis. Hingis har det ikke i seg å fyre løs. I semifinalen mot Sharapova hadde Hingis stadige sjanser til å drepe en kort og svak ball fra Sharapova, men Hingis har ingen killerslag. Forskjellen mellom de to spillerne er blant annet at Sharapova kan avgjøre en duell når som helst. Hingis baserer seg mer på å jobbe seg metodisk til hvert poeng.

I store deler av kampen fikk Hingis vist lite annet enn sine utrolige defensive evner, for Sharapova var på en annen planet i første halvdel av begge settene. Hingis klarte ikke å flytte på den lange russerinnen.

Tre ganger har de allerede møttes denne sesongen, 2-1 til Sharapova så langt. Jeg tror det kan snu seg på grusen, så det skader ikke å bruke mitt seks år gamle Hingis-bilde en gang til.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar