Stygge sifre, morsom kamp

Tennis på tv:
Elena Dementieva – Martina Hingis 6-2, 6-0
Finale, Pan Pacific Open

Hingis spilte på et gir lavere enn mot Sharapova, og hadde ikke det samme overskuddet på banen. Hun slo hele tiden litt ut, var litt for sein og servet bare halvparten av førsteservene inn.

Elena Dementieva spilte fire ganger mot Hingis før Hingis tok sin lange pause. De to siste av disse vant Dementieva. Spillet hennes passer godt til Hingis sitt. Dementieva er ingen Sharapova som slår vilt fra første ball. Hun returnerte Hingis sine løse server med harde grunnslag, og spilte som en Hingis med litt mer muskler:

Dementieva slo ballen bak ryggen på Hingis, hun slo stoppballer og lot seg ikke frustrere til feil. Hingis mangler et vinnerslag. Alle ballvekslingene med Hingis er som smarte oppbygninger til knockout-slaget som aldri kommer. Forehanden lider mest.

For meg ser det ut som hun slår det slaget nesten bare med underarmen, hun dytter ballen tilbake. Toppspillerne rapper til ballen med forehand, mens det er Hingis sitt svakeste slag. Jeg tror Hingis er for gammel til å gjøre noe med det, for det kontrollerte spillet bor i kroppen hennes.

Men mest av alt: En fantastisk oppvisning av Dementieva, som traff med alt. Hingis etter kampen (typisk Hingis-kommentar, rosende men med et lite stikk til slutt):

I’m not looking for excuses. I tried a lot of things but she always had a better answer. Today she was just too good. If she plays like that all the time she would have won grand slams.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar