Hingis' taktiske triumf

Tennis på tv:
Martina Hingis – Maria Sharapova 6-3, 6-1
Semifinale, Pan Pacific Open

Ungdom mot rutine. Skjønnheten mot hjernen. Kraften mot finessen. Det er nok av klisjeer å feste på en slik kamp, men i bunn og grunn er det bare tennisen som avgjør hvem som vinner.

Hingis er inne i sin andre karriere, og hun vet at alt som kommer er en ren bonus. Det gjør henne avslappet på banen. Du så det under Australian Open, og det var tydelig i kampen mot Sharapova. Hingis applauderte Sharapova sine beste slag, smilte og hadde lave skuldre.

Sharapova må garantert ha gruet seg litt til dette møtet. Hingis er en favoritt blant publikum i Tokyo, og ikke minst har hun en spillestil som Sharapova ikke liker. Hingis er en sikker og smart spiller. Hun får det meste tilbake, og dessuten passer det raske underlaget godt for Hingis sin evne til å skifte retning på kanonkulene som kom over nettet fra Sharapova sin racket.

Sharapova er god når hun står i rett posisjon og fyrer løs, på samme måte som Lindsay Davenport er det. Hingis ga henne sjelden sjansen til det. Hingis sitt spill i denne kampen viser hvor viktig det er å slå nært motstanderens grunnlinje, for å minske vinklene og dermed mulighetene. Jo lenger ballvekslingene varte, jo større var sjansen for at Hingis ville vinne poenget.

Da hjelper det lite at Sharapova satte noen fantastiske vinnerslag fra umulige vinkler, så lenge neste slag gikk i nettet. Et poeng er et poeng, og Hingis vant flest av dem. Det raske dekket hjalp også Hingis med servingen, og da hun skulle serve for det første settet slengte hun faktisk inn to ess.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar