Symptom på en tullete forsesong

Tennis er en merkelig sport. Australian Open er den fjerde viktigste turneringen i året (den minst viktige Grand Slam-turneringen), og kommer allerede to uker etter sesongstart.

Spillerne kommer halvdovne tilbake fra juleferie, og oppvarmingsturneringene før AO er slappe. Blant lavpunktene er Hopman Cup, en uoffisiell landskamp med menn og kvinner. Eller Kooyong-turneringen for de beste herrespillerne, også det en halvseriøs oppvisning.

Noen nettdebattanter har fått blod på tann siden Tommy Haas, den tyske steinarbeideren og sytepaven, slo Roger Federer der. Ifølge rapportene prøvde Federer på mye rart, og så ut til å ta det mer som trening enn noe annet. Da de møttes til offisiell kamp i Doha for noen dager siden, vant Federer enkelt.

AO begynner på mandag, og jeg regner med å kommentere trekningen i løpet av helgen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar