…men Tim var ikke død

Tim Henman hadde et forferdlig 2005. Han har passert 30, og har trolig innsett at han aldri kommer til å vinne Wimbledon heller. (Fun fact: Hvor mange gress-titler har Tim Henman? Null.)

Tim Henman fotografert av undertegnede i French Open 2001Likevel, han er en av de smarteste spillerne som finnes. Han hadde lenge taket på Roger Federer i innbyrdes oppgjør, og liker seg godt mot Andy Roddick også. Henman er en av de siste serve- og volleyspillerne på ATP-touren (på damesiden er de allerede utryddet), og vet hvordan han skal spille mot dem som ikke har helt stødige passeringsslag.

Richard Gasquet tilhører sistnevnte kategori. Den unge franskmannen var en av fire spillere som slo Roger Federer i fjor. Jeg så bare de siste poengene av Henmans kamp mot Gasquet fra Qatar, hvor det var tydelig at franskmannen slet med å finne rytmen. Henman servet ut kampen til en metodisk seier 6-4, 6-4.

Det trenger ikke bety så mye. Sesongen er ung, og trolig kommer Gasquet til å havne foran engelskmannen ved årsslutt. Men ikke avskriv Tim Henman helt ennå.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar