Godt å se deg, Roger

Tennis på tv:
Roger Federer – Fabrice Santoro 7-6, 7-6
2.runde, Qatar Open

Det begynner å bli en årlig start på tennissesongen: Roger Federer på plass i Qatar, med arabiske hodeplagg og flomlys som ramme rundt kampen.

Jeg så første sett av oppgjøret mot Santoro. Federer spilte med en støtte rundt høyre fot. Ellers var mye som før, med noen små justeringer. Federer er sikrere fra grunnlinjen enn på lenge. Jeg så ingen lette forhand-misser. Han gikk mye rundt backhanden, men det betyr ikke at den er råtnende: I det første tie-breaket tok han føringen med en fantastisk hyler ned langs linjen.

Han økte ledelsen med en særdeles godt vinklet forehand, diagonalt til hjørnet av serveruten på Santoros halvdel. Federer satset mer på varierte server enn jeg har sett før. Mye server med sideskru mot forehand-ruten. Det minnet veldig om Sampras.

Santoro svettet som en maratonløper i Sahara allerede tidlig i første sett. Likevel, han er en smart spiller som alltid garanterer for morsomme kamper.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

0 kommentarer

 1. No, I don’t. It’s all written in Norwegian. There are a lot of tennis blogs in English, but none in my language. That’s why it stays Norwegian.

  (But since you asked, here is a quick translation of this article:

  It’s becoming a familiar start to the season: Roger Federer in Qatar, with Arabic headwear and flood lights surrounding the match.

  I saw the first set of the match against Santoro. Federer had a strapped right leg. Other than that, everything was as usual, with a few adjustments. Federer is more steady from the baseline than in a long time. I saw no easy forehand misses. He went around his backhand a lot, but that doesn’t mean it’s dying: In the first tie-break han took charge with a screamer down the line.

  He increased his lead with a sharply angled forehand to Santoro’s forehand. Federer served with more variety than I’ve seen before. A lot of serves with side spin to the deuce side. It reminded me of Sampras.

  Santoro was sweating like a marathon runner in Sahara from early in the first set. Still, he is a smart player and always makes for a fun match.

Legg igjen en kommentar