Antiklimatisk

Tennis på tv:
Amelie Mauresmo – Justine Henin 6-1, 2-0 (Henin trakk seg)
Finale, Australian Open

En av fordelene med å ha små unger, er at 07.20 en lørdagsmorgen er et perfekt tidspunkt å se finalen i Australian Open. Jeg så fram til et par timers tennis på høyt nivå, bare forstyrret av sporadisk leking.

Og det fikk jeg, men dessverre bare fra en av spillerne. Amelie Mauresmo spilte fantastisk fokusert tennis. Hun slapp aldri til Henin. Mauresmo var best i alt, ikke minst nøytraliserte hun Henins mye tiljublede backhand. Mauresmo vant alle de viktige poengene, og feide gjennom det første settet med 6-1.

Det fortsatte på samme måte i andre sett, hvor hun tok ledelsen 2-0. Da så Henin litt våknere ut, selv om Mauresmo fortsatt styrte det meste. Henin sitt vante fighter-fjes var erstattet av engstelige blikk mot tribunen på jakt etter noe å feste blikket på og finne støtte hos.

Så skjer det: Henin tar en kort skadepause. Går tilbake og spiller noen poeng, før hun tusler mot nettet og tar Mauresmo i neven. Game, set og match – finalen er slutt, og Henin griner i håndkleet på benken sin.

Jaha. Jeg ble overrasket. Etterpå fikk vi vite at det skyldtes magetrøbbel for Justine, og at smertene ble for store til å kunne fortsette. Jeg så ingen tegn til problemer på Henin mens hun spilte, bortsett fra dem Mauresmo gav henne. Dette sa Henin på fredag, dagen før finalen:

Intervjuer: When is the last time you felt so good physically and mentally?

Henin: It’s very hard to say. But in the last two years I never felt as good as now. Even if I played well in a couple of tournaments, I wasn’t feeling physically as well as I am feeling right now. When physically you’re feeling well, when you’re feeling healthy a hundred percent, then mentally you’re feeling stronger. Doesn’t matter of the result of tomorrow. It’s the way I am feeling right now. It’s great because I hope it’s going to stay for such a long time now.

Altså må Justine ha fått noe voldsomme magesmerter på kampdagen. Slett ingen umulighet. Likevel, en tennisspiller får ikke mange Grand Slam-finaler i sitt liv, selv ikke Henin.

Hadde det vært meg, hadde jeg spilt til jeg lå halvdød på banen. Australian Open er den eneste viktige turneringen på mange måneder, og Henin hadde fått god tid å ta seg inn igjen. Såvidt jeg har forstått, dreier det seg bare om magevondt, ikke en strekk eller noe sånt. Derfor virker det enda rarere at hun trakk seg. Men vent litt, her er Henin igjen, etter finalen:

Henin: It’s been a few days I wasn’t feeling well. My stomach was very upset. And then last night, I didn’t sleep a lot because it got worst and worst. Two weeks now I had to take antiinflammatories for my shoulder, and that killed me a little bit. Pretty sensitive. But I had to for my shoulder. Now I got on my stomach, and then I had no legs today.

Mage! Skulder som ikke har vært god på to uker (!)! Og dårlige bein! Utrolig at Henin klarte å gå inn på banen, spør du meg.

Uansett er Amelie Mauresmo en fortjent vinner. De to siste Grand Slam-turneringene er vunnet av Clijsters og Mauresmo, begge spillere som i flere år har fått høre at de mangler en GS-tittel. Kjekt for to så sympatiske jenter.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar