Alt å tape

Roger Federer spiller sin semifinale mot Nicolas Kiefer fredag morgen. Federer er nå i en vanskelig posisjon. Han har alt å tape, mot to motstandere som har alt å vinne.

Dette er nytt for Federer. I sine tidligere Grand Slam-triumfer har han spilt mot kremfolk mot slutten. Listen over Federers motstandere i GS-finalene er imponerende: Han har spilt mot Roddick, Safin, Hewitt og Agassi. Nå er Federer en kjempefavoritt til å vinne Australian Open, et stempel som bare har blitt sterkere siden Nadal og Safin trakk seg.

Kiefer har tapt de siste seks kampene mot Federer. Likevel, han tok sett fra Federer i både Wimbledon og US Open i fjor. Kiefer får mange baller tilbake, og server bra selv. Hvis Federer blir utålmodig, kan Kiefer ta et sett eller to. Jeg tviler på om han klarer kampen. Federer spilte fire og Kiefer fem lange sett i kvartfinalen.

Baghdatis har jeg sett spille i glimt. Han virker solid og kreativ, og er tidligere verdensener for junior. Han er bare 20 år gammel. Marat Safin var bare 20 da han spilte mot Pete Sampras i finalen av US Open i 2000, hvor Safin presterte det som mange mener er tidenes beste oppvisning i tennis. (Safin har selv sagt senere at den kampen ble en forbannelse for ham – samme hvor godt han spilte, var det ikke som i kampen mot Sampras.)

Baghdatis kan ta en Safin mot Federer i finalen, men fornuften sier seier til Federer.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar