Hingis! Woo-ho-hoooo!

Yes! Martina Hingis vender tilbake til profesjonell tennis! Dette er fantastisk!

Kjapp oppsummering: Hingis vant tre av fire Grand Slam-turneringer i 1997, Australian Open i 1998 og 1999. Hun er kjapp i kjeften, smart og spiller nydelig tennis. Tennisen trenger henne, etter en sesong som ikke var det helt store.

Jeg så Martina Hingis i French Open 2000Hingis trenger tydeligvis tennisen også, for hun sier at hun har savnet å konkurrere på høyeste nivå. Spørsmålet alle nå stiller, er om hun kan komme tilbake på det høyeste nivået. Hun la opp pga skader, men trolig spilte det mentale også en rolle. På slutten av karrieren tapte hun stadig mot Davenport og Williams-søstrene.

Alle disse er fortsatt i toppen. Men de er ikke lenger uovervinnelige, som Dementieva, Myskina, Kuznetsova, Sharapova, Clijsters og Henin har vist. Spørsmålet er hvordan Hingis hamler opp med den nye generasjonen. Hvis hun er fysisk tilbake for fullt, tror jeg hun vil utnytte hullene i alle disse damenes spillestil.

Det klarte hun til tider mot Davenport og Williams-søstrene, Hingis ble først sjanseløs når disse spillerne hadde gode dager på kontoret. Jeg ser ikke for meg at Hingis har mye å stille opp med når Sharapova har en god dag. Henin er ikke mye større enn Hingis, men har blitt mye bedre etter at Hingis la opp.

Topp 50 er helt sikkert mulig for Hingis. Topp 20, kanskje. Topp 10? Jeg vet ikke. Det kommer an på fysikken hennes, og om hun er villig til å svelge noen ydmykelser på veien tilbake. For de vil komme, og kan fort slå noen sprekker i Martina Hingis’ enorme selvbilde.

Men herregud. Martina Hingis tilbake på tennisbanen er en fantastisk nyhet.

Les mer:
Dagbladet

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar