Åtte klare for Shanghai

ATP-sluttspillet skal være toppen av kransekaka, med årets åtte beste spillere i gruppespill og deretter semifinale og finale. Årets line-up går neppe inn i historien som noe høydepunkt.

Skillet går mellom fem Grand Slam-vinnere (Federer, Hewitt, Roddick, Nadal og Agassi) og tre spillere som ikke øker pulsen hos de måtelig tennisinteresserte: Davydenko, Coria og Ljubicic.

Av disse er Ljubicic i brukbar form. Agassi, Federer og Hewitt har spilt lite i det siste, og det kan gi mange utslag. Men husk at Federer ikke har tapt i sluttspill-sammenheng siden 2002! Coria og Davydenko har kvalifisert seg gjennom sine gode grus-resultater, og har neppe noen vinnersjanse. Roddick spiller best mot dårlige motstandere, og får det tøft mot alle unntatt Coria og Davydenko.

Mitt tips? Nadal har roet seg litt ned etter en hektisk sesong, og har vist at han kan spille på alle underlag. Og 19-åringen har absolutt ingen nerver eller slitne bein. Drømmefinale mellom han og Federer hadde vært en fantastisk avslutning på tennisåret.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar