Roger tvinges til pause

Roger Federer er ute for noen uker med en skadet fot.

Dermed er spekulasjonene i gang. Jeg tror ikke det er noe alvorlig. Han trenger uansett en pause, og kan være tilbake i ATP-sluttspillet i november. I fjor ble han også skadet på denne tiden, og vant ATP-sluttspillet med liten matchtrening i forkant.

Federer er 24. Han kommer raskt tilbake fra skader nå. Spørsmålet er hvordan kroppen hans er om tre-fire år. Jeg tror han etter hvert må gjøre som Sampras: Å velge turneringene mer omhyggelig, og spille færre kamper i året. Ulempen er at han får mindre matchtrening. Kanskje ryker førsteplassen på rankingen også, dersom kroppen tvinger han til å spille mindre.

Men det ligger noen år fram i tid. Nå gjelder det bare å nyte en spiller som er på toppen av karrieren, og spiller tennis som ingen før han. Forhåpentlig er han på banen igjen allerede i november.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar