Hvor er Dokic?

Jelena Dokic er forsvunnet, meldte tennisorganet VG nylig. Det er neppe så dramatisk som det høres ut på tabloidsk. Dokic er neppe utsatt for noe kriminelt (Gud forby!), men på tennisbanen har hun vært helt ute av form lenge.

Dokic slo gjennom med seieren over Martina Hingis i Wimbledon 1999. Det ble starten på noen fine år for Dokic. Hennes kraftfulle, men endimensjonale spill var godt nok mot de fleste motstandere, selv om hun aldri vant noen Grand Slam-tittel.

Samtidig slet hun med sin ustabile trener/far (en klassisk katastrofe-oppskrift i dametennis). Dokic så ut til å takle alle utbruddene hans. Men det må selvsagt ha vært en stor påkjenning for en så ung spiller å bruke hver pressekonferanse på å forklare pappas siste sprell.

Hvor er Dokic nå? Ingen vet. Denne gode fansiden oppsummerer godt de siste årene hennes.

Bildet: Jeg så Dokic trene før French Open 2000. Intens jente som kler trange tennisdrakter bedre enn alle.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar