Lyse utsikter

Hva skal jeg si om Roger Federer som ennå ikke er sagt? Det er vanskelig å komme på noe.

Federer har spilt to semifinaler og to finaler i Grand Slam-sammenheng i år. Hvis han fortsetter å vinne to hvert år – og det er ikke usannsynlig – har han tangert Pete Sampras sine 14 titler om fire år. Da er Federer 28. Sampras var 31 da han vant sin siste tittel.

Hindre på veien? Akkurat nå ser ingen spillere ut til å ha samme potensiale som Federer. Han har fullstendig kontroll på Hewitt og Roddick, som er i samme generasjon som han selv. Neste generasjon består av Nadal, Gasquet og Berdych som gallionsfigurer. Nadal er bedre enn Federer på grus. Gasquet og Berdych har også slått Federer, uten at jeg legger for mye i det.

Federers kropp kan være den største hindringen mot Grand Slam-rekord. Han kommer langt i alle turneringer, og har spilt over 70 kamper så langt i år. Beina var i dårlig stand etter Wimbledon. Federer har så stor tro på eget spill at han sannsynligvis kommer til å spille mindre mot slutten av 20-årene. Akkurat som Sampras gjorde.

Jeg tviler på om Federer vinner 14 Grand Slams, men 10 bør være innen rekkevidde.

Og jeg skal aldri si et stygt ord om Andre Agassi igjen.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar