Federer vant mental styrkeprøve

Tennis på tv:
Roger Federer – Lleyton Hewitt 6-3, 7-6, 4-6, 6-3
Semifinale, US Open

Roger Federer kan slås. Backhanden hans er sårbar. Det vet alle spillerne. Marat Safin slo Federer i semifinalen i Australia ved å pirke på Federer sin backhand i hele kampen.

Hewitt gjorde det samme her. Backhand, backhand, backhand. Problemet med Federer er bare at det krever stor konsentrasjon å holde seg til en plan gjennom hele kampen. Nicolas Kiefer fikk erfare det i åttendelsfinalen. Jeg tror det var noe lignende som skjedde på 2-3 i fjerde sett, da Hewitt servet tre dobbeltfeil på rad.

Federer minner mer og mer om Pete Sampras i måten han gjennomfører kamper. Jeg tror vi får se færre 6-0-sett fra Federer i årene som kommer. Han gjør akkurat det som trengs for å vinne settene. I fjerde sett var han tydelig irritert over å ha sluppet Hewitt inn i kampen, og vant settet på Sampras-måten: Variert, hard serving og forehand-herjing. Ikke blendende, men godt nok.

Finalen ser altså slik ut: Vi har verdenseneren, som har tapt to sett på seks kamper. Han møter Andre Agassi, 35 år gammel, med tre femsettere i beina. Spillerne har bare 24 timers hvile. Det oser Federer-seier lang vei, selv om hjemmepublikum vil gjøre hva som helst for å dytte gamlefar til sin tredje tittel i Nwe York.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar