Den talentfulle mr. Federer

Tennis på tv:
Roger Federer – Ivo Minar 6-1, 6-1, 6-1
1.runde, US Open

Jeg fikk sett 45 minutter av Roger Federer sin pulverisering av Ivo Minar i dag. Kampen viste to av Federers mange styrker, ting som sjelden blir trukket fram: Han er av av de beste returspillerne i verden. Selv de gangene han bare får slengt fram racketen, går returen ofte rett i beina på motspilleren.

En annen ting: Federer har intet behov for å kjøre over motstanderne med veivals når en personbil er tilstrekkelig for å knekke dem (okei, kanskje ikke årets metafor). I mange ballvekslinger mot Minar dro Federer ned tempoet med sin eksellente backhand, med rikelig underskru er det vanskelig å gjøre noe med dem.

Artisten Federer var også tilstede i rikt monn. Andre sett ble avgjort da Minar presset Federer hardt ned i backhandhjørnet, hvor Mighty Fed på akrobatisk vis klarte å smekke en backhandpassering diagonalt, på en ball de fleste hadde gitt opp.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

Legg igjen en kommentar