Brutal eleganse fra Clijsters

Tennis på tv:
Kim Clijsters – Justine Henin 7-5, 6-1
Finale, Rogers Cup i Toronto

Jeg leser Antony Beevors bok Stalingrad for tida. Boka kvernet i bakhodet samtidig som jeg så på Toronto-finalen mellom Kim Clijsters og Justine Henin. Hvis tennis er en krig, hvilke våpentyper tilsvarer de to spillerne?

Clijsters ser ved første øyekast ut som stridsvognen av de to. Hun er stor og til tider uelegant, men i rett posisjon fyrer hun av sitt tunge skyts med god presisjon. Men finalen mot Henin viste at Clijsters er mye mer enn det. Hun forsvarer seg fantastisk, selv om hun ikke er så lett på foten som Henin.

Clijsters er også sterk på nettet, de gangene hun kommer seg dit. Tidlig i siste sett slo hun inn en refleksvolley etter at Henin sendte en hard ball rett mot kroppen, en akrobatisk manøver som selv Federer ville vært stolt av.

I første sett virker Henin som en enslig infanterist med lite ammunisjon, for å holde oss til terminologien. Hun krabbet seg tilbake fra 1-4 til 4-4 ved å presse Clijsters på defensiven med ekle lave baller, men det var kun et blaff. Clijsters holdt trykket oppe, og seieren i siste sett var fullt fortjent.

Det er en drøy uke til US Open. Kim, kan du ikke please legge igjen alle nerver, skader og komplekser i Grand Slam-sammenheng når du stiller på banen i New York. Du fortjener en GS-tittel mer enn noen andre. Når folk som Anastasia Myskina kan vinne Slam-titler, så kan så definitivt du det også. Her er i alle fall en som hadde blitt glad.

Av Åsmund Ådnøy

Skriver tennisbloggen. Bor i Stavanger. Tennisspiller med præriestore rom for forbedring.

0 kommentarer

  1. Da vil jeg bli meget glad ja 🙂 Men gleden var også stor etter gårsdagens finale, som jeg fikk med meg fra 6-5 i første sett – selve inntoget rett og slett, for å holde seg til terminologien.

Legg igjen en kommentar